Selecteer een pagina

Aanschaf van een pupje

Een pup in huis halen is een ernstige zaak!!!

Bedenk dat een pupje je tuin overhoop zal halen, Hij zal putten graven, bloembollen opeten en je plantjes vernietigen.

In huis zal hij aan je houten meubelen knabbelen. Hij zal franjes aan je tapijten toevoegen, je dure nieuwe schoenen stuk bijten, het tafellaken van de tafel trekken en al je rondslingerende kleding van vorm veranderen. In de beginfase zal hij nog regelmatig in huis zijn behoefte doen.

Bovendien zal je overal haren vinden, soms zelfs tot in je bord!!
Je leven verandert voor minstens 10 jaar compleet!
Je moet altijd rekening houden met de hond, als je uit wilt gaan, een dagje ergens naartoe, of op vakantie, steeds moet je een oplossing hebben voor je hondje!

Bedenk goed of je dit allemaal wel écht aankan, vooraleer je definitief beslist om zo’n wezentje onderdak te bieden.

Het hondje geeft letterlijk zijn leven in jouw handen, alleen jij bent verantwoordelijk voor zijn welzijn.
Dat houdt in dat je je goed moet voorbereiden op zijn komst.
Ga nooit in een impuls een hondje kopen!
Geduld is vereist.

Bij een ernstige fokker is er altijd een zekere wachttijd.
Laat dit voor jou geen bezwaar zijn, maar profiteer van die periode om je optimaal voor te bereiden.

Dat kan je doen door geschikte boeken te lezen.

Je zal ook veel raad krijgen van de fokker, met wie je vanaf de geboorte regelmatig in contact bent.
In de weken dat je pupje nog bij zijn moeder is, kan je thuis alles klaarmaken voor zijn komst.

Mandje, bench, eet- en drinkbakje.
Je kan al een vaste plaats kiezen voor alles wat je hondje zal nodig hebben.

En dan is het eindelijk zover!
Het pupje zal zowel je huis en tuin, als je hart in beslag nemen…
Hij zal naar jou kijken alsof je God in persoon bent, met zijn baby-oogjes zal hij je helemaal inpakken.

En als hij ’s avonds zalig slapend bij jou in de zetel ligt, zal je weten dat je veel meer van hem krijgt, dan dat je hem geven moet…

Waarop moet je letten als je een Cavalier pupje wil kopen?

  • Je moet de moeder zien, als je de moeder niet mag zien, koop dan nooit een pupje. Een pupje zal dikwijls op latere leeftijd het karakter van zijn moeder vertonen. Het is immers een recht dat je hebt als koper. In het Vlaams kennelbesluit staat “een koper het recht heeft om de moeder te zien, als hij erom vraagt”…
  • Ga op bezoek bij de fokker en gewis je dat het nestje goed verzorgd wordt. Je zal zeer snel merken of je te doen hebt met een echte liefhebber fokker of iemand die enkel fokt uit geldgewin. Een echte fokker praat met liefde over zijn dieren. Pas op, een goede fokker zal ook u vragen stellen om na te gaan of u wel de geschikte koper bent. Een fokker die veel tijd en liefde stopt in zijn pupjes, wil dan ook graag dat ze goed terecht komen.
  • Ga na of de fokker voldoende bezig is met de gezondheid van de ouderdieren. Lees meer hierover in het onderdeel gezondheid op onze website.
  • Tenslotte heel belangrijk, ga na of de pupjes correct gesocialiseerd worden bij de fokker. Pupjes die ergens achteraan in een hok liggen kunnen nooit voldoende prikkels opdoen, dat zal zich later in het leven van de hond laten gevoelen. Slecht gesocialiseerde zijn vaak bange honden, honden die veel blaffen en zich dikwijls niet goed voelen in hun vel. Ideaal ligt een nestje in de leefruimte bij de fokkers, waar ze voortdurend in contact komen met geluiden zoals TV, radio, stofzuiger maar ook mensen en andere honden in huis.

Ga nooit op eerste bezoek samen met uw kinderen. Een kinderhart smelt altijd bij het zien van een pupje en je zal daarna moeilijk rationeel kunnen nadenken of je wel of niet bij die fokker een pupje wil kopen.

Puppybemiddeling

Ben je op zoek naar een gezelschapshondje en wil je graag meer informatie neem dan contact op met de puppybemiddeling van de Belgian Cavalier Club of kijk op de lijst van onze fokkers.

Puppy bemiddeling: Ginette Doom 051/24.59.34 of via email ginette.doom1@outlook.be